Mulen söndag



Dagar som denna...gråmuskiga och bleka...är det skönt att vila ögonen på varma sensommarbilder och minnas:)
Den här bilden har Ida tagit i Harestad vid Nordre älvs mynning för en månad sedan.
Nu går allt snabbt mot mörker och kyla. Inatt ställdes alla klockor om till vintertid och på något magiskt sätt så känner jag mig hösttrött i kroppen idag(hjärnan likaså) eller så är jag bara på väg in i en förkylning.
För dansen och den goda maten på Hard rock cafe i fredags, kan det inte vara som är orsaken i alla fall.



Ännu en vacker bild att vila ögonen på:)

Jag skriver filmmanus i mitt skolarbete och det är riktigt roligt,att strukturera upp en historia och dela in den i akter och händelser är spännande och lärorikt. Jag skriver om Nellie 13 år och hästgalen, inspriration till historian får jag av alla roliga stalltjejer i tonåren, som finns i mitt liv och framförallt av min lilla Ida och lite av mig själv:)
Jag skulle vilja se den här berättelsen filmatiserad.



En sista återblick på sensommarens underbara natur för bilderna som dyker upp senare i höst blir vintriga och kala(höstbilderna) om jag inte flikar in med lite bilder från min och Markkus lyxkryssning till Karibien som snart är aktuell(26/11)
Jag har inte riktigt fattat ännu att vi är på G, det kommer nog när det är dags att packa väskan:)
För att slippa soleksem tror jag att jag bottnar lite med solariesol på simhallen. Det är inte kul för Markku att ligga i solen ensam då jag blir kvar i skuggan pga klåda och eksem.

Klänningen till kaptensmiddagen har jag hittat också, tror jag, jag vet inte om den är tillräckligt lång och fin. Om inte så kan jag ha den på de vanliga restaurangerna ombord.
Nu skall jag drömma vidare och vänta på att den andra halvan av familjen kommer hem efter olika äventyr i kungälvs kustband.

Sköna söndag...eller inte



Hildur och Ida ute i höstsolen med ett litet skogsväsen som ville vara med på bilden:)

Jag kände mig inte lika vacker och krispig när jag vaknade i morse...trött och världens migrän efter en trevlig 40 års tillställning hemma hos Mikael och Katharina. För lite sömn med för mycket att bry sin hjärna med, kan ge de mest störande migränanfallen när man allra minst förväntar sig detta.

Fortfarande på kvällen känner jag av huvudet som vill ha semester men inte får detta...jag tyranniserar med diverse skoluppgifter och planering av datakurser istället. Sova får jag göra senare...

Jag har några böcker som pockar på uppmärksamhet, både skrivna sådana och de som fortfarande är i planeringsstadiet, i min hjärna, bilder, känslor och sådant som vill få ett hem, i en bok någon gång någonstans:)

En lite webshop som behöver vårdas och lite annat pyssel som fått stryka på foten ett tag...sömnadsarbeten och lite gott o blandat. Tiden är knapp nu förtiden och jag har fått till mig, att kortare kommer den att bli... så det är nog bra om jag kan lära mig att prioritera litegrand...har inte lyckats så bra med etta ännu:)

Först ska man lära sig att bli en ja -sägare för att i ett senare skede lära sig att säga nej...eller hur var det nu?

In i svetthyddan (bastun)och rensa i röran(hjärnan), för att sedan sonika krypa in i jamasen och få en välförtjänt nattvila... i morgon är en annan dag:)

Jösses Amalia



Sitter med husskisser, skolböcker och me&i hela dagarna så jag kan påstå att jag har nog att göra:)
Det blir lite hett om öronen emmellanåt, men andas jag in djupt och fokuserar så löser jag även detta.
Skissen här ovan är bara en av många varianter som kan funka för oss ute i Glöskär... vi tittar vidare.
Vi har en arkitekt som skall ta sig an att rita vårt hus efter våra önskemål och anpassat till hur vår tomt ser ut:)
En lite bit dagligen så är vi snart där...

Jag har så mycket att stå i, så det blir inte mycket läsning för mitt höga nöjes skull, utan en 8 böcker på 4 veckor som skall läsas snabbt för att kunna fatta pennan och skriva uppsatserna som hör till...
Lägg därtill planering och genomförande av me&i jobb, en kurs i andlig utveckling och några större fester (Timis 20 års fest och Mikael Lasus 40 års fest) som skall besökas och två konserter.

Jag behöver verkligen åka till Karibien i November...för i slutet av Oktober är jag nog ganska mör:)

Nu är det bara en uppsats kvar innan torsdag som skall skrivas och en bok som måste läsas...bäst jag börjar genast så att jag blir klar.

RSS 2.0