En söndag i januari



Gryning över Kärrfibblestigen en vardagmorgon... vackert, men jag längtar redan efter barmark och små blommor. Det är långt kvar till dess då vi är i mitten av vintern och resten kvarstår.
En solig promenad ute i Tofta skvallrar om att fåglarna mår bra och är förväntansfulla inför vårens ankomst... när den nu blir:)
Hemma blir det lite arbete på Tonis golv som skall bytas och jag skriver klart min första uppgift i Digital Storytelling för den skall in idag.

Funderar på att göra en krämig lasagne till middag idag med vitlök och pepprig tomatsås för att höja chansen att hålla sig frisk resten av vintern.
Fick mig ett skrattbryt i går kväll när vi skulle lägga oss... Markku, min alltid lika underbara make, ställde sig på vår hypermoderna nyinköpta personvåg och skrek ut (fullkomligt) Så här mycket kan jag inte väga! det måste vara fel på vågen!
Hahaha... jag skrattade så jag tjöt:)

Mjölkvit dimma och -4



Idag är det inte lätt att se sina grannar...dimma över hela hisingen mer eller mindre, men vackert är det.

Småfåglarna, mina stammisar är tillbaka igen. Jag trodde att de dött under nyåret då de inte hälsat på under flera dagar. Jag har talgoxar, blåmesar, koltraster, rödhaken och en och annan skata. Jag har inte sett så många gråsparvar i år... konstigt.

Jag tog en bild genom rutan för att inte skrämma pippisarna:)


De är lite roliga mina små liv, för det är alltid en som flyger fram och skvätter ut fågelfrön över hela bordet så att resten kan sitta där och äta. Snacka om bra kommunikation, inga konflikter.
Jag har börjat städa bort och packa undan lite saker här hemma... vill inte att huset skall se helt igenproppat ut inför den kommande visningen. Vår familjemäklare Per kommer hit i februari och så lägger vi ut en annons för en visning i slutet av februari. Spännande.
Louise vår arkitekt kommer på torsdag (idag är det onsdag 19/1-2011) för att göra de sista förändringarna av husets ritningar innan de skickas in till Kungälvs byggnadskontor. Yes! Äntligen är vi på G!

Jag scannade in ritningarna så som vi gjort förändringarna på planlösningarna... få se vad arkitekten tycker om vår idé.

Villa Solgläntan är vårt hus och villa Skogsrået blir Tonis kommande bostad.



Lite otydliga bilder men bättre än ingenting för den nyfikne:)
Mer bilder kommer så småningom när bygget sätter igång för då skall jag fotografera, filma och dokumentera arbetet under byggets gång till färdigt projekt... en bok är det tänkt att resulatet blir. (Villa Solgläntan och Skogsrået -en skapelseprocess.)

Redan den 8:e Januari



Snön är riktigt vacker när den ligger där den skall... helst orörd.

Idag har det regnat största delen av dagen och vi fick hitta på något kul att göra, så vi satte oss i bilen och halkade iväg till castingen i Majorna. Jag tog några foton jag också men inga som jag ville behålla, hahah.

Ida och Carolina S blev erbjudna modellkontrakt:) Ida skall ta sig en riktig funderare för det är ändå ett avtal som ingås och förväntas att fullföljas oavsett uppdrag eller inte.



Milou sitter och väntar på att alla våra skidåkande familjemedlemmar skall komma "hem" igen. Han var outröttlig i sin väntan. Ibland gav han skall till förbipasserande som skrattade gott åt honom i fönstret:)




Tallarna på utsidan är vintrigt vackra att se på.



Trind och go efter vår karibien resa och jul/nyårshelgerna har jag lovat mig själv att krympa mig själv någon storlek innan sommaren är slut. Det är det bästa löftet jag kan ge mig själv och det är jag värd:)

Nytt år = sammanfattning av det gågna året



Ida har kul med kusinenrna bus. (Milla & Maja)

Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen... är den ur led?
Jag sammanfattar det gångna året med lite bilder då det blir tydligare vad som hänt under tiden, som sprungit sin kos:)

Milou har charmat oss med att hitta allsköns möjliga och omöjliga ställen att sova på och ställningar att göra det på:)


Verkar som att tagentbordet värmer ganska gott.



Med huvudet i nedförsbacke fungerar det också... prova själv:)



Högt uppkrupen på möblerna som en katt.




Det har blivit många turer till stallet varje vecka sedan vi blev med häst- Hildur frá Hejelte.



Ida hade klassmys med sin gamla klass och vi andra blev förflyttade till bottenvåningen(Tonis rum) för att kolla på prinsessbröllopet:)



Toni slog ut i full blom efter vår resa till London där han äntligen kunde inhandla sina favoritkläder i Camden Town.



Timi och Ida fick mingla med sin favoritpirat (Jack Sparrow) i Covent garden.



Efter en god middag på Gordon Ramseys Maze Grill i London, fick vi mingla med kökspersonalen som gärna ställde upp på ett foto:)



Hettan i Berlin gjorde att vi valde att se staden från en turistbuss (rundtur) och för att spara våra redan såriga fötter.



Midsommar firas bäst i goda vänners lag (även om de är stora och hemska)tycker Milou.



Ibland när det snöar i Tandådalen kan bilen byta skepnad (om man hittar den)



Att kunna dyka i snön och försvinna är en trollkonst som fungerar i Sälen under julveckan (Ida och Camilla) bestiger mount Camilla.



Snart går solen ned i horisonten hemma hos mamma och pappa på nyårsafton 2010.



Det är då som mammas monster diggare kryper fram ur sina hålor för att festa in det nya året.
Gott nytt år alla monsterdiggare i landet!

RSS 2.0