Solsken idag och kurs

     

Jag har hittat två snygga vårjackor på Odd Mollys hemsida...den ena i skinn och den andra i bomullscanvas, fodrad.
De är snygga båda två och vill ha faktorn är hög...men det är nog priset också. Jag får vara glad om jag har råd att lösa en av dem :)

Idag är det ny kursdag och vi skall besöka internet för att lära oss hitta och att kunna spara det vi hittar så att vi vet var det finns till nästa gång..mm.

Nu på morgonen skall jag och Milou ut på en promenad i detta sköna kalla vårväder...brrr innan solen hinner värma upp ordentligt, för sedan är det kurs i några timmar.

På kvällen skall jag iväg (med Timis bil, min gamla Bettan, Audin) till Rannebergen för en välbehövlig genomgång av hela kroppen, akupressur. I morgon lär jag ha ont överallt...

Jaha, snabba ändringar



Bildbevis på att våren faktiskt är kommen...fast det regnar idag:(

Det var uppehåll när vi var ute med hundarna men sen kom det igen, ja,ja kan tänka mig att allt växer snabbare med lite vårregn (fast all snön som smält?)

På landet hade vi så mycket vatten överallt för bäcken har svämmat över så att vi fick gå med gummistövlar på kalas i lördags (för att komma fram torrskodda) kände mig lite som en bondmora på äventyr...

Det blev ingen jättelång promenad från Tagene i morse, (tur det med tanke på regnet) för min alltid så goa Markku hämtade upp mig utanför verkstaden. Bilen lär jag inte få se förrän i nästa vecka eller nåt sånt dumt, suck.

Har fått gjort lite skolarbete, fast jag trodde att det inte skulle lyckas, bra , för då ligger jag i fas med min planering.

I morgon har jag mina damer på kurs och sen är det till akupressören på kvällen.
Jag har några blockeringar som behöver maka på sig för lite energi som skall flöda fritt, jisses vilken fart det skall bli på mig sen, hoppas jag...


Hemma igen efter en skön helg

/></a><p><a href="http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=UzH41yieI4fSd4k8ZVcIw9I1#bikiniGallery" title="Är du Nellys nästa bikinidesigner?">Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!</a></p></div>




Kan behöva en skön resa till ett varmt land...deltar i en tävling om en design på en bikini för Nelly.com
Jag har även designat en ny chipssmak för OLW mina heter Sour västkust.
Med smak av chili-kräfta och sourkrydda, tror faktiskt på denna kombinationen, kan bli hur lyckat som helst...
Tiden får visa om det är jag som vinner och lite röstande från mina kära anhängare ute i vårt avlånga land.

Go mama go...som sagt har massor av ideer i huvudet och nu får inte alla plats längre..de börjar sippra ut.

Hur som helst så är det vanlig vardag fram till finlands nationaldag- skärtorsdagen...sen är alla skolynglingar hemma igen och jag får inget vettigt gjort (skolarbete syftar jag på) utan får ligga lite lågt med detta till allt blir som vanligt igen.

Hoppas att väder gudarna är med oss och att påsken blir en orgie i sol och natur som spricker upp i grönska och lite blomster. Inte klokt vad orden väller fram...

I morgon börjar dagen med en jättelång promenad från verkstaden där mua lämnar in ett stycke Volvo för korrigering av lackskada som ett stycke granne orsakade (dock inte med flit)men som innebär några dagar utan bil=långa promenader.

Men det kanske är bra för både hund och min motion...tänker på min nydesignade bikini, kan vara kul om jag själv kan använda den när jag vinner:) Sluta aldrig drömma...


Solsken,underbart

          


Har lite beslutsångest....gillar alla tre....tre olika modeller för olika behov, men det kostar pengar att köpa alla.

De två första är riktiga träskor från Calou och den sista gröna är i mjukgummi, som är bra stötdämpning för ben och knä, suck...vill ha alla:(



Nu är det riktigt skönt att promenera ute, snön är snart ett minne blott och kommer förmodligen inte tillbaka förrän till nästa säsong...dec -10, hoppas jag.
Idag skall jag få massage av Marika, köra Eve till riskutbildningen, som är på 4 timmar, handla mat till helgen och hinna plugga och laga middag. Dammsugit har jag redan gjort:)

Det är bara dammtorkningen kvar, men det går alltid med lite musik...fartfylld hårdrock så är det snart fixat.( Axe eller lite Dio)

Kom på att jag behöver en ny vårjacka också...

Idag är det våffeldagen, får se om jag hinner grädda några senare ikväll?

Lilla Maja blir 6 år idag, Hip hip hurraaa!

Hon skall ha lite kalas idag och sen ett på Söndag, kram gumman (om du får läsa detta)
Nu ska jag in duschen och sen ska lilla Losan på promenad....

Äntligen lite andrum!



Idag är jag riktigt nöjd med mig egen arbetsinsats...klar med powerpoint presentationen och tillhörande manus.

Bara det faktum att solen skiner nu under bästa lunchtid gör att allt blir så mycket ljusare...tänk vad mycket väder och ljus gör för att livet skall vara drägligt.
Jag säger bara -stackarna som bor högst upp i nordnorge under vinterns tre mörkaste månader ser de inte dagsljus en enda dag förrän till våren.

(de har världens högsta självmordsstatistik)

Jag har fortfarande en del arbeten som hänger över mig, men jag försöker att inte fara runt i vild panik (skratt, ser mig själv vilt flaxande som en vilsen höna utan fjädrar) utan tar det bit för bit...

Nu när solen är framme längtar jag såå till att få åka till glöskär och njuta av naturen och en skön, äkta vedeldad bastu med lite eldning i den öppna spisen till helgen. Suck...mysigt.

Nu när snön smälter undan för undan skall det bli riktigt trevligt med långa raska promenader med Milou och Maria & Ronja så att vinterhullet kan ramla av (om jag önskar tillräckligt hårt så kan det ske) och jag får plats i mina kläder igen.

En bra tanke tycker jag...fast jag har så många fler...det är trångt i huvudet när alla tankar försöker samsas på så liten yta:)

Jag har hört talas om mindfulness men vet inte riktigt hur jag skall gå tillväga med det sinnet som jag har - on/off, antigen eller, full fart eller inget, ni förstår nog:)

När jag mediterar måste jag slåss med alla tankar som far i huvudet och om jag lyckas stilla dem en stund, ja då har jag somnat!

Hur fanken bär sig folk åt när de mediterar?

Och om jag skulle komma på ideen att meditera hemma under dagens lugna timmar när ingen är hemma...ja då måste jag först skaffa hund och fågelvakt och sen stänga av alla ringsignaler och gömma mig i ett hörn för att komma till ro...bara det att under tiden så har någon hunnit komma hem och så är det fullt ös igen.

En hektisk period framöver



London är en fantastisk stad och jag önskar av hela mitt väsen att vi kan åka dit snart igen.
Att drömma sig bort när vardagen blir för påtaglig är ett måste annars blir jag knäpp.
Det är många ideér och projekt på gång framöver, både genom skola och privat.

Någon trevlig resa skall det bli och en och annan spännande auktion, men annras får jag ligga lågt tills jag har fått min reading av Lena Ranehag och gått färdigt mina akupressurbehandlingar.

Annars vågar jag inte sätta mig i ett flygplan...saker flyger runt omkring mig och saker går sönder och det elektriska pajar när jag är i närheten...jag måste balanseras och lära mig min läxa:)

Hoppas att det sker snart för jag blir snart tokig...som vovven min, fast värre:)

Sjukling igen...nu får d va nog...



Så här finklädd och fräsch är jag inte för tillfället men grimashen stämmer med min onda mage.
Lite magsårsmedicin och skippa kaffe och kryddor och ligga lite lågt med stress så mår jag nog som en prinsessa snart igen.

Jag missar alla goa vänner på skolan denna helgen och en massa viktiga genomgångar, men jag säger som Mowgli sade till farsan Baloo ( jag är tuffare än somliga tror)

Jag hoppas att allt går rätt väg nu och att våren kommer med stormsteg för jag längtar efter sol & värme...lite prickar i mitt mjölkvita nylle skulle inte skada nu:)

Ha en skön torsdag all ni sköna i vårt långa land ( och i finland)


En hemsk vecka



Den här veckan har varit (hittills) en usel skolvecka...får inte något gjort.
Vi jobbar med access databas och jag har verkligen fastnat.
Hur jag än gör så blir det fel och jag får börja om från början, allt detta skrivande med data i
tabeller och sen funkar det inte, arghhh!

Kan man hata ett dataprogram? eller är det mängden av arbete som är problemet?

Helst vill jag bara vara...läsa en bra bok och fräscha upp huset med lite färg och nya tyger, men ,men sånt får vänta.
På fredag blir det skolan, hoppas att det inte snöar i helgen då vi ska köra bil tur & retur denna gången.

Ikväll måste jag släppa allt en stund, för då ska vi på VIP kväll på Jula...mat och dryck och 10% rabbatt som lockar, kanske köpa nåt till hemmet som behövs inför vårens intåg...

Varit på kalas



Idag har vi varit på kalas hos johanna som fyller 11 år och samtidigt fick vi se den helt underbara lilla Nova (Jerry & Jessicas lilla nyföding) hon var helt bedårande söt...

Mätt i magen och glad i hågen är vi hemma igen efter en fartfylld dag:)

Vi hann med en sväng ut till landet (mest för att kolla att taket inte rasat in av all snön) och suttit och solat ansiktet en stund i den sköna vårsolen.
Milou sprang omkring som en kalv på grönbete och ville knappt sätta sig i bilen igen när vi skulle åka hem.

Morgonen var såå skön ,sovmorgon till 8:30!

Snart hägrar sängen igen...lite trött blir man av allt ståhej:)

Ont i huudet...tredje dagen



Se vilka vackra tulpaner Ida fotograferade förra våren...jag längtar efter att få se grönskan igen.

Vaknade med huvudvärk idag igen,stort missnöje över detta då jag skall göra mina uppgifter i acess så att de kan skickas in till Lars som skall godkänna:)
Hittade en ask med Ery max som jag tänkte att jag skulle börja medicinera mig med för det är ganska solklart att det är en bihåleinflammation på gång igen:(

I morgon förmiddag bär det av till Ullared för att inhandla det mesta som behövs inför våren och hushållet, kanske en ny jacka och en bra handväska?

Kan inte hjälpa att jag blir lite lyrisk varje gång vi handlar där...jag gör så mycket fynd och jag har med åren lärt mig att skippa alla impulsköp, bra va?
Hoppas bara listan inte blir så lång som förra gången, i höstas, 4500:- eller nåt sånt gick det på, fniss.

En härlig Måndag



Idag skiner solen så att det är synd att sitta inne vid datorn och jobba...men jag måste.
Jag har en trycksak som skall bli klar i denna veckan och acess uppgifter, en hemsida som skall färdigställas och lite till, suck.
När det är så skönt väder vill jag helst bara promenera runt med Losan och sola mitt vinterbleka ansikte.
I morgon är det kurs för mina damer igen och det ser jag fram emot, ska bli kul:)

Eftersom det är Måndag så blir det till att köra Ida till Tofta (ridning) vi får plocka upp Camilla på vägen.
På hemvägen får jag handla det som fattas till frukost i morgon.
Milou följer med ut till Tofta och umgås med Zeke en stund (stallets egen vakthund).

Känns som att jag får planera in en snabb middag idag så att vi hinner äta innan vi åker...vad sägs om lappkojs med stekt ägg? Jättegott!

Väl hemma igen får det bli en snabbis in på Ica...


Hip hip hurraa!



Vår älskade tokhund fyller ett år idag!
Losan har firat med en myspromenad med favokmpisen Ronja och sen lite vovve muffins hemma.
Han fick en ny leksak men den va lite läskig för varje gång som jag tryckte på den så att den pep till blinkade Losan med ögonen, hysteriskt kul.
Jag och Maria fick ett skrattanfall, han såg så kul ut gosingen (hoppas att han inte fick några men )
Nu ligger han och vilar sig med all rätta. Han har varit uppe med tuppen idag och behöver sova en stund.

Jag själv får passa på och göra lite skolarbete när han sover för sen är det lite svårare.

Idag är det dubbel glädje...Mx3 kommer hem från Umeå idag och Ida skall med farfar till Landvetter för att hämta dem.
Vi har längtat en hel del efter de små liven och ja, efter Mia också.

I morgon blir det välkomst buffé hos svärmor för att fira dotterns (barnbarnens)hemkomst.

Första kursen...



Nu har datakursen kommit igång och jag tycker att vi hade det riktigt trevligt:)
Jag hoppas att mina damer känner att de får ut nåt av min planering och att de kan ta till sig informationen som de får.
Jag tycker att intentionerna är riktigt bra och att de kommer att lära sig mycket nya tips och tillvägagångssätt vad det gäller datorhantering.

Men min lilla nyinköpta projektor skall jag allt lämna tillbaka till net on net ,för den var rent ut sagt helt väderlös, ingen ljusstyrka överhuvudtaget, snacka om falsk marknadsföring om varan.

Jag får använda mig av gamla beprövade metoder i min handledning av damerna, funkar utmärkt.

Annars så har veckan börjat bra och idag sken t.o.m. solen under hela dagen.
Fast snön får gärna försvinna helt nu, är riktigt trött på vintern vid det här laget:(

Har jättemycket att göra nu:)



En vacker syn för ögat...snart börjar det...våren med all grönska och alla underbara blommor.

Har förberret mig noga för min första kurs i morgon förmiddag för mina damer 60+
Det skall bli jättespännande:)

Samtidigt har jag en massa andra projekt på gång, min nystartade webshop som även blir mitt slutprojekt.

Jag hoppas givetvis på lite försäljning annars är det kul att designa tröjor och släppa loss lite på alla ideer som ockuperar mitt huvud.
Finns det för mycket där inne som aldrig kommer ut blir jag så rastlös och ofokuserad...

Milou skötte sig hur bra som helst på den nya hundkursen i söndags...lite imponerad faktiskt.
Den sista kvarten gav han upp och kollade in vad de andra deltagarna gjorde (för många intryck på en gång)men han var lugn.

Stolt som en tupp är jag...renoveringen i kontoret är inne på finlir med möbler, såå skönt.

RSS 2.0