Me&i ikväll och Skolan imorgon



Vi säger hej då till glöskär för ett litet tag, nytapetserat och fint, för nu är det fokus på vardagen ett tag.
Visst gör vi små inhopp på landet med jämna mellanrum under hela hösten, vet bara inte hur jämna:)

Ikväll har jag min femte träff denna säsongen och hoppas på en mysig och riktigt trevlig kväll...ställningen får vara kvar i några dagar för jag åker till skolan imorgon bitti.(Växjö den här gången)
Det var så många som fått förhinder i sista stund så då kan det vara en bra gest att lämna ställningen med alla kläder så kan folk komma och titta när de kan under två dagar:)
Förutsatt att värdinnan tycker att det inte springs för mycket...kläderna är verkligen sjukt snygga i höst:)

Solbrännan försvinner i takt med att vardagen gjorde intrång på ledigheten och lapa sol inte längre är första prioritet...men säg den lycka som varar för evigt...lättja är inte bra i längden:)

Kommit igång...nä inte ännu



En bild på den gård som upptar mina tankar och energi för tillfället...hoppas:)
Jag kan inte sticka under stol med att jag tyckte om det jag såg...mycket jobb, många svettiga timmar och försakande av vänner för att det skall stå i sina glans dagar.
En hel del pengar lär det gå åt också då man inte kan göra allt själv pga tidsbrist och ja, tidsbrist.
För ideer är det gott om, som vanligt när det gäller mig...



Lagår´n är ett kapitel för sig själv...kostnader där också...men lika många möjligheter. Höns måste man ju bara ha när hönshuset är iordningjort...kakaka:) Egna ägg och lite liv i luckan:)
Hästen Hildur måste bo någonstans, så stallet får göras fint (man får börja med att begrava liket i stalldörren, säkert en död räv)och hagarna göras iordning för bete till nästa sommar.
Drömmarna är många, ibland kan de besannas:)
Nu skall det sovas och drömmas vidare, go natt gott folk.

Tisdag och höststormar



Det är vackert runt Tofta herrgård...Ida är hos Lina och idag börjar ridningen på stall Tofta igen:) Det var inte så längesedan som vi vi var på terminsavslutningen...ja, tiden går fort.
Snart börjar skolan för oss alla igen och jag ser framemot en bra termin för oss alla:)
Jag får börja planera damernas studiecirkel inför hösten och skicka in en planering till medborgarskolan där vi har vår studiecirkel (fast hemma i mitt kök)

På måndag är det upprop för Ida i Kärna friskola och på Tisdag är det dags för Toni och Eve i sina respektive gymnasieskolor. Marre har  redan börjat på sin undersköterske utbildning (måtte jag hinna bli klar med min bok innan valet) Jag tänkte använda Marres klass som försöksklass till min bok.(Diskussionunderlag för blivande uskor)


Jag är sugen på Tacopaj men hinner nog inte med så avancerad matlagning idag...Ida skall hämtas upp efter ridningen hemma hos Lina och sen bär det av raka vägen till Glöskär för en bastukväll med vedeldat...längtar:)
Strömmen går här hemma så fort jag tar i kontakterna och sist Markku kastade vatten över aggregatet här i bastun (hemma i Kärra)gick jordfelsbrytaren och stängde av hela huset...får nog kolla upp detta:)

Nej, nu blir det en kaffetår och sen ska jag faktiskt krypa ner i sängen och läsa lite...fast egentligen borde jag skriva lite i min bok....får ta det en annan dag:)

Tisdag och gråmuskigt ute



Som vanligt när jag försöker hålla igen lite på smaskandet så blir jag supersugen på precis allt. Typiskt att lägga fällben för sig själv:)
Jag vill bli lite smalare, så att jag i november kommer i en dödligt snygg klänning till kaptensmiddagen ombord på skeppet som tar oss runt i karibien.( celebrity summit heter hon)
Idag är vädret lite vacklande med mycket vindar och lite grådystert ute så jag tar tag i lite arbete som ligger och väntar på att någon skall förbarma sig över dem. (tvätta av trappräcket, tvätta, sy kläder som behöver lagas, skriva lite i min nya bok och annat smått och gott som hinns med)

Konstigt att politikerna först nu, lagom till valet har upptäckt hur illa ställt vi har det i sverige med vår äldreomsorg?? Och behovet att närvarande vuxna i våra skolor??
Ibland undrar man i sitt stilla sinne hur politiker är funtade...


Tänk att det var inte länge sedan som det var midsommar och nu gör hösten anspråk på sitt inträde...bara det inte regnar bort.
Det blir en kall vinter i år igen...jag ser det på alla rönnbär som dingnar i träden:)
Då får vi snällt anpassa oss till kläder och kyla igen både på gott och ont...Losan vill nog inte ha både skor och overall nu när han löpt kring i bara skinnet hela sommaren:)

Krulltott sen några dagar tillbaka



Tröttnade på det raka håret, kände mig lite livlös, om man kan säga så:)

Nu är det krulligt och kul.

Här hemma i Kärra börjar allt sakteligen återgå till det normala vardagslivet, dvs. jobb och rutiner.
Meandi har haft kickoff i Varberg och då fick vi se höstens fantasifulla ,superfina kollektion som jag äntligen har fått upp på mina galgar.
Min första träff blir hemma hos min alltid lika underbara Maria.C och jag längtar:)



Det har varit kalas i helgen för vår lilla busiga Milla har fyllt 5 år och detta firades med pompa och stök, som det skall vara.
Milla verkar nöjd i alla fall,för nu har hon såpbubblor så det räcker till jul.



Maja visar demonstrativt hur en såpbubbla skall blåsas:)
Nej nu måste jag skynda mig för det okända börjar på TV.

RSS 2.0