kalasdag



Idag har vi varit på kalas hos Nina min goa lillasyster, hon blir 34 i morgon, hurraaa!
Jag fattar inte varför jag alltid skall äta så mycket när det är goa kakor och sånt...det fastnar ju bara på mig.
Tja, det är inte mycket jag kan göra åt den saken idag i alla fall.

I morgon blir det att ta nya tag med exel och att ringa medborgarskolan för att kolla om jag kan starta upp en studiecirkel. vilket jag hoppas på för det löser många frågor...
På söndag åker vi till Sälen, Lindvallen för lite mysig samvaro med familjen Hansson/Karlsson och våra vovvar.

Peppan får åka till sitt fågelpensionat, hemma hos faster& morbror i Lilla Edet....han gillar att vara där och det känns så bra att kunna lämna honom hos någon som man vet gillar honom.


På Torsdag åker kompisarna( familjen Panula) till Malaysia, dit skulle vi också egentligen åkt men skola, pengar och strul med flyget kom ivägen för denna resan. Vi får kanske chansen en annan gång...

Jag får njuta av snön som ramlar ner från himlen här hemma istället. Jag som ska köra Ida till Tofta i morgon, hoppas att vägarna är bra...

Nu börjar stöket



Huset behöver ses om litegrand...innomhus för ute ligger snön tungt på sin plats...

På lördag morgon startar vi operation byta kontor/skapa mer förrådsutrymme i hallen/göra dressingroom av gamla kontoret.
Det skall beställas en hel del material och det skall plockas/flyttas prylar innan vi kommer igång, äntligen.(förlåt alla goa människor om ni inte ser oss på ett tag)

Fast morgondagen börjar jag med att gosa med Losan och Ronja för hon skall va hos oss i några timmar då Maria är iväg på ett möte med Khatarina.

Kvällen blir lugn som vanligt fast masagen får bytas ut till "bara vara" mys ,då min förkylning övergått till en bihåleinflammation och jag medicinerar mot denna.

Idag har jag tagit det riktigt lugnt och promenerat en lite längre promenad med vovvarna på förmiddagen och sen några korta turer på dagen/kvällen som Ida fick ta innan vi åkte till Tofta (ridningen)

Lasagnen till middag smakade inte så värst mycket, kan ha med snuvan att göra...

Redan Onsdag?

                      


Älskar vackra bilder...får inget gjort idag, snuvan och halsontet tänker inte ge med sig verkar det som, utan det sätter sig på muskler och i huvudet och stör...hallåå, jag har annat att göra!

Orkar inte och vill inte vara slö,trött och bli än mer sjuk...så jag klättrar upp i mitt lilla medicinförråd (litet, inget stort apotek) gräver lite och vips så hittade jag,tadaa...ery-max. Perfekt för mig för jag orkar verkligen inte ta mig till doktorn, så jag äter upp kuren innan den går ut nu i juni.

Nu råkar det vara så att jag kan en hel del om medicin, sjukdomar och elände, ett specialintresse jag har, som får kompensera doktorsdrömmen jag hade.

Har varit ute och traskat i snöblasket därute,inget kul för nu kommer det mera och skall tydligen göra detta resten av dagen. Våren då? När kommer den då?

Jag vet att inte februari passerat ännu och att det är långt kvar på vintern, men drömmen lever kvar...jag i en fin strandklänning i en betydligt mindre klädstorlek än vad jag drar nu för tillfället. Någonstans där det är varmt och skönt, typ i Marocko eller nåt...

Man vet aldrig...drömmar kan slå in ibland, kanske denna gör det när jag behöver det som mest?

Både jag och hunden är helt slut idag, ska nog göra som Losan, lägga mig ner en stund, läsa lite kanske, samla lite kraft och tankar...drömma vidare en stund.

En ny vecka



Känner mig lite som bilden ovan...hängig...snuva, halsont och tröött. Men det positiva är att det går över innan påsk, det negativa i fågelsången är att jag har nog haft sjutton förkylningar innan dess.

Idag har jag varit iväg och gjort en massa nyttiga ärenden med Eve och Milou. Mina fina, braiga icebug- skor har hämtats på posten och Losans nya vinterskor i neoprene och Idas nya telefon som åkte in på lagning. (med lite övning funkar det mesta, tänkte på Losans skor:)

Eftersom Ida inte kunde rida i Tofta i Torsdags , får hon rida igen idag, så det blir till att stå med middagen färdig om en kvart för sen bär det av.

Hoppas att jag får med mig min kära make så att vi kan ta en titt på landet om allt är okej därute...

Annars är det mesta som vanligt en vardag som denna, ny vecka innebär nya utmaningar och möjligheter.

En helt vanlig söndag



En dag då det egentligen inte händer så mycket...vaknade, hör och häpna 10:40, det har inte hänt sen...ja,sen länge.
Markku ramlade in vid 05:30 och somnade innan huvudet var på kudden. (han har inte rört sig nämnvärt från soffans horisontalläge idag)
Jag tror att ju äldre killar blir desto senare försöker de att komma hem, liksom för att bevisa att de forfarande kan eller nåt sånt.

Ja ja, jag är glad att jag bara är trött sådär normalt som man blir av en förkylning och skolhelg i mörka januari.

Men snart så ser vi ljuset igen, allihop...i april är det riktigt ljust och fint om molnen håller sig borta.

Marika va hemma igen och massagen gjorde susen, ren och fräsch efter bastun och pyjamasen på...det kan inte bli bättre. Nu ska jag ligga i horisontalläge för det har jag förtjänat och jag greppar min bok, Dan Browns senaste, den är sådär mysbra...den får inte ta slut för fort...


I skolan




En lika intressant som intensiv dag i skolan som vanligt.
Det är förvånansvärt hur snabbt det går att ta sig hit med bil och lika besynnerligt hur bensinen tog slut i tanken.
Jag tankade igår och idag är det bara 30 mil kvar till tom tank. Förra gången åkte vi nästan tur och retur på en full tank. (lite undrande)

Nästa gång som vi ska till sala blir det tåget upp för Maria.A är uppe i fjällen och kommer hit med fjällbussen och jag tar tåget från Göteborg på Torsdagen och så möts vi i sala och tar taxin till skolan. Mycket bättre, för då får vi vila ut på morgonen och plugga lite inför vår redovisning om programmet VLC.

Nu ska jag till "lägenheten" och vara social en stund och sen ska pyjamasen på och så kryper jag ner i sängen för att kolla på Numbers och Boston Legal, yeah.

Fixat och klart



Idag har det hänt, jag satte fast mattsteg i trappan, för nu är det färdigramlat i det här huset.

Mörkbrun får duga, passar bra med vårt mörka Merbau golv på övervåningen och därnere i allrummet/hallen.

Jag hittade en rolig klocka som är en kopia på gammaldags centralstationsklockor, ur boett från båda hållen, alltså klockoll från både kök och vardagsrummet. Nu slipper jag kisa för att se vad det står på mikrodisplayen.

Ida är fortfarande hemma, snuva kvar men febern har gett med sig så det blir skola för lilla fröken imorgon.
Nu är det Tonis tur att vara sjuk, ont i halsen och börjar bli förkyld han också...

För att slippa halks runt ute i snömodden och i fjällen har jag beställt ett par icebug kängor med 16 inbygda dobbar för maximalt fäste ute i naturen.



Måste tänka på höfterna...ryggen och allt annat som kan göra ont när man ramlar...

Idag kom fiskbilen.se och knackade på dörren, jag har missat dem vid flera tillfällen så nu fick jag passa på och handla lite fisk av dem. Köpte styckfryst torskrygg och lax...det blir många goda middagar. Varje förpackning är på 2,5 kg vardera. Mums!

Över en kopp te och i väntan på att min kära make skall infinna sig i hemmets ljuva vrå, skriver jag ner morgondagens inköpslista...måste finnas mat i kylen när jag åker till Tärna.


Sen blir det natti natti med denna tanten och vovven tar jag med mig under täcket...

Röjardag...



Idag är Ida hemma med feber och en jätteförkylning...Då tänkte jag faktiskt passa på och göra en ordentlig röjning i hennes rum. Ni vet,en sån där ut med lillflickan och fram med den unga dameröj...

Vi lyckades riktigt bra för nu ekar det nästan i rummet. Losan gör sitt bästa...han provar en del av leksakerna för att se om de går att återanvända. Jag slänger på en hög och Milou bär iväg i motsatt riktning med sakerna, suck.

Vi skapade en Milla & Maja hög, en soptippshög och en som får vara på vinden...vet inte hur länge, för vinden röjer vi så fort det blir varmare.

I morse var jag och Toni iväg till Backa läkarhus för en del provtagningar som skall göras och när det var klart kikade vi in i indiabutiken på hörnet. Jag hade tänkt att köpa en stor Ariel tvättpulver men hade turen att hitta det jag sökt i alla butiker man kan hitta både hemma och utomlands, Maggi fond!

Vi köpte givetvis två stycken, för mamma skall ha den andra.
Vilka barndomsminnen jag får av den fonden, så gott i grytor och soppor.

Får åka iväg en sväng i morgon och lämna den så att de kan börja laga den goda maten direkt.

Skolarbete blev det inte gjort idag men vad gör väl det i en värld där det mesta är färdigbyggt?

Sol i hjärtat sol i sinnet...



Har aldrig varit så skönt att leva som igår. Våra tonåringar bjöd mig och Markku på spa, Sankt Jörgen Park Resort i Gårda/Tuve. Hyn är babymjuk och rosig och sinnet är varmt och fyllt med energi.
Tack ungar! Ni är underbara....allihop.

Hela dagen igår blev vi omhändertagna, vi fick komma hem till dukat bord, tacobuffé och på kvällen försvann alla hemifrån (inkl.hunden) så vi fick huset för oss själva hela Lördag kvällen. Mysigt....

Slappa i soffan, ostbricka och en film som vi tänkt titta på ganska länge - upproret i kautokeino (en sann berättelse.) Helt okej för att vara en sannhistoria, läskigt att det fick gå till så på den tiden...


Idag blir det mer aktivitet hemma, förändringsplanen för köket skall spikas och jag ska skriva klart min sista inlämningsuppgift i icke verbalt språk - kroppsspråket.

Toni kommer hem från helglägret och vi ska grilla underbart goda kamben till middagen.

Senare idag blir det en promenad med lilla vovven...kanske med Ronja också om hon har tid.

Dagarna flyter på




Dagarna susar förbi...jag har fått gjort en hel del arbete både hemma och skolprylar, bra tycker jag, för då kan jag softa lite till helgen med gott samvete.

Jag vandrar runt med mina nya MBT skor inomhus (som jag köpte i söndags) det går inte att skutta runt med dem på fötterna för länge för då får man en muskelvärk som heter duga. (tro mig, jag vet)

Jag får säga att jag är tacksam för våra goa tonåringar här hemma, som överrraskade mig och Markku med att bjuda oss på spa i helgen. Sedan när vi kommer hem bjuds det poå tacobuffé.
Helt underbart...lite ledighet på tu man hand, kan vi behöva.

Idag hade jag, Maria och Khatarina äntligen en tjejbrunch ihop, det har inte hänt sen nån gång i slutet av november eller nåt...miss you.

Städade alla våningsplan och handlade tidigt imorse, var ute med Losan och plockade undan hemma...har hunnit med en film med familjen också, fortfarande lite tid kvar, ska nog läsa lite i Dan Browns nyaste..

Nästan Klar!



Idag har jag jobbat på som bara den, slitit hela dagen med uppgift 16 och alla underuppgifter som hör till denne.
Jag har skapat en skolblogg där jag redovisar alla inlämningsuppgifter och lite annat tänkvärt om min praktik som går av stapeln så småningom.

Solen har värmt upp ett fruset hjärta med sina varma strålar när Maria och jag var ute på en uppfriskande promenad med vovvarna.
Vi träffade på en dam som hade 3 hundar av rasen Bedlintonterrier, helt underbara, rasen är vääldigt kärvänlig och livfull, vill ha...kompis till Losan.


 Helt ljuvlig var valpen på 3,5 månader, de övriga var mellan 3 & 8 år gamla tikar.

Milou sprang och busade så att han snarkade i två timmar efteråt...vi tränade lite icke biljakt på Norrleden med honom, stackarn höll på att få spatt på alla mullrande bilar som kom från alla håll samtidigt.

På eftermiddagen var vi på Stinas (lillmatte till Ronja) 10 års kalas och mumsade på ljuvliga hembakade semlor...jag vet, socker...men bara idag.


Sedan var det skolarbete igen,gjorde ingen middag idag utan det fick bli lite av det som fanns i kylen för den som ville ha...
Varför känner jag mig som en bad mother varje gång mina intressen går före och familjen inte får husmanskost?

Det händer inte så ofta, men ändå...

Sluta grubbla, ta en kopp varmt te och en macka för sen blir det sov gott!

Vardagsrutinerna är tillbaka



Det är lätt att halka in i gamla fotspår...har lite svårt att komma igång igen efter jul och nyårsledighet...
Fast jag tycker att det är skönt att vi får lite fastare rutiner här hemma igen, sovtider, mattider och läxor.
Nu är det bara att se framemot ljusare tider och tro mig det, kommer snabbare än man kan ana.

Plötsligt sitter man där i solgasset och gnäller över hur varmt det är och längtar efter svalka ( om det inte blir en sån där vattnig säsong där allt flyter och blåser iväg) hu hemska tanke bort!

Det är lite ironiskt att vi aldrig är nöjda med det som är...varför hitta fel på allt som finns?
Är inte rumpan för stor så är sommaren för kall eller bensinpriset för högt, ja listan kan göras hur lång som helst.

Det är dags för oss alla att börja se vad vi faktiskt har och börja njuta av det, i små portioner för att sen kunna njuta fullt ut en vacker dag...
En bra tanke tycker jag.

Sköna Fredag äntligen här...



Ska mysa resten av dagen då jag fått gjort det mesta redan, idag blir det bara goa varma mackor till "middag"eftersom jag tror fullt och fast att vi överlever på det utan att dö av svält om jag inte lagar riktig mat idag...
Ville bara visa Jerker ( min ergonomi lärare ) att jag minsann kan ta mig egen tid när jag behöver det.
Skall bara komma ihåg att skriva ner dagens händelser i den lilla loggboken. (som vi fick i uppgift under fyra veckor att fylla med matnyttig information om våra hälsolöften som vi skrivit ner)

Det går faktiskt ganska så bra, jag har slutat med socker i kaffet och undviker det i den mån det går, äter regelbundet och hoppar inte över någon måltid, går ett powerwalkingpass med Losan varannan dag (vi får inte lova sånt vi inte tänker hålla) och styrkan har jag inte löst riktigt ännu...hmm

Men allt kanske inte går att lösa och då får jag vara glad för det jag lyckas fixa...eller hur?

I morgon blir det en halvmara, för jag skall på My Dog mässan i stan och vandra runt i några timmar...ack o ve...men kul är det.

Nej nu tänker jag lägga mig i sängen i en timme och påbörja min nya bok av Dan Brown, så det så...

Ha det så gottans där ute, where ever you are...


Vill gå en hundkurs



Har tittat på olika kurser som jag kan gå med Milou, för han är inne i tonåren och behöver lite vett och etikett.
Jag tror att jag satsar på en personlig coach först och sedan en freestylekurs eller agility.
Ska till My Dog mässan på Lördag och kolla runt lite bland montrarna om jag hittar nåt bra och sevärt, tänkte gå på några föreläsningar också...

Beställde hem en bok av Barbro Börjesson om valpen som blivit tonåring - en bok som jag behöver läsa just nu för att veta hur och på vilket sätt jag bäst kan hantera min lilla goa vovve som är tonårstrotsig.

Väntar fortfarande på studiestödet som inte kommit trots att jag skickade in min intygan om fortsatta studier i tid...jobbigt när jag inte har pengar till allt som behövs just nu...

Men, men det kommer väl...

Känner mig lite nere för tillfället och hittar inte riktigt lusten till vare sig skolarbete eller något annat heller för den delen...orkar inte ens lägga mig på sängen och påbörja en ny bok (fast jag borde, Dan Browns nyaste) och sluka den med innehåll och allt.

Hoppas att det blir bättre när vardagen kommer igång.

Snöoväder = I like



Jag gillar när det är snöstorm eller ymnigt snöande, för om vi har mat hemma och allt är okej innebär det gratis motion och sedan en välförtjänt vila med en bra bok som belöning.

Nu är julen bortstädad och vi ser framemot vårens inträde (som det ser ut nu dröjer den) med alla underbara dofter och den vackra grönskan.

Då blir det lite lättare för lilla Losan att gå sin kisserunda (han slipper snödrivorna som slickar magen) utan skor och overall( det är lite som att ha ett litet barn igen med alla dessa kläder) i solskenet.

Funderar på en ny hundkurs nu på våren för att finslipa vår jycke (som mentalt har tagit semester) som är inne i sin tonårstrots och tror att han är jättetuff och fräck. Men matte vill nåt annat så kurs får det bli...

Det skall bli skönt med lite vanlig vardag nu efter alla helger, (känns som att jag behöver rutinerna för att kunna plugga) fast å andra sidan, jag har fått gjort massor här hemma istället och varit med familjen.

vilket är guld värt i längden...

Idag är jag jättesugen på sushi och yakitorispett...undrar om Volvon klarar av att ploga sig fram till stora vägen så att jag kan åka och handla...

Vill ha...och så får jag användning för mitt nya sushi set som jag fick i julklapp av syrran, älskade Nina...

Vilken filmupplevelse!



Jag såg Avatar med Toni idag och det var en riktig höjdare!
Jag bara älskar filmen, den är vacker, detaljrik och nästan på riktigt, som om man är med på planeten Pandora.
Rollfigurerna är trovärdiga och mysiga, jag vill också kunna deras språk och vara en Naavi.

Hela filmen var ett färgsprakande mästerverk, mer såna filmer...

Undrar om Pandora finns på riktigt?...verkar vara en så underbar plats att leva på...alla inser att de tillhör ett kretslopp och respekterar livet i alla dess former.
Jag är definitivt på fel planet...

Nya krafttag



Lite trött på julen nu...verkar som om Losan också är det.
Ska plocka bort julen innan onsdag för nu har jag tröttnat på riktigt. Nu är det nytt år och nya krafttag innan våren angriper på bred front...längtar efter en värmande sol.

Idag är det specielt skönt, för Marre är här och skall ge mig min såå välbehövliga massage.
Hela kroppen behöver en genomgång och den skall starta nu!

Sen är det dags för en kvällsbastu och ett dopp för hunden...

RSS 2.0