Nya ideer...inspiration




Lite nya tapeter och fluffiga kuddar kan göra hemmet såå mycket mysigare...
Är inne i en piff period som skall samsas med nytt jobb och studier. Har kollat in olika bloggar för ny inspiration...shabby chick verkar vara stort nu...

Den här mysiga kudden finns på http://www.eikkala.com/?gclid=CK-OxLnCrKECFcUrDgodUU8rCg

Fredag idag...massage ikväll och filmkväll med Avatar, kan det bli bättre?
Grattis alla goa tjejer som heter Valborg, i morgon är det er dag!

Min käre make Markku skall ut med innebandy grabbarna ikväll...han kommer nog hem i arla morgonstund som vanligt.
Hoppas att han kommer ihåg att det skall tapetseras i morgon:)

Nyförälskad...



Idag fick jag köra en Citroen C3 2009 års modell när min S60 skulle fixas på verkstad nr 1(den skall in på verkstad nr2 ikväll) så att jag slapp vara utan bil...kunde lätt bytt bort Volvon mot denna:)
Helt underbart roligt att köra en bil som är så lätt att ratta och är liten men ändå rymlig.
Blev lite såld på den faktiskt...
Nu är jag utan bil i ett par dagar:(

Det är alltid så, när jag har som mest inbokat då ska bilen in...varför är det så?

Idag blir det en bilkörningsdate med Markku...galgar som skall hämtas hem(me&i) och jobb som skall tittas på.
Jag sitter snällt kvar i bilen när Markku kollar jobben (myser med en bok) annars är det svårt att få till egen tid...

Mina tankar gåt till min älskade Timi och Evelina då jag inte träffar dem dagligen längre...miss you 2.

Toni är nöjd med sitt nya kryp-in och Ida väntar tålmodigt på att hennes skall göras i ordning.

Huset skall målas klart utvändigt och laseras innuti...alltid är det nåt.

Det är tur att vi skall resa lite till sommaren så att man kommer bort lite, fast jag gillar att vara hemma...

I morgon bitti bär det av igen...



Den här färgstarka sarongen sitter nu på plats bakom Tonis fåtöljer i hans vardagsrum.
Två andra liknande denna sitter i hans sovrum på två väggar.
Killen är helnöjd med sitt nya rum.(han fick ärva brorsans och hans tjejs rum)

I morgon bitti bär det av till tärna igen för en helg späckad med redovisningar och ny info på schemat...

Lite jobbigt bara då höger däck låter så konstigt...liksom om nåt satt fast och snurrar med, typ en hel råtta eller nåt:) Vågar inte titta efter så noga.

Min efterlängtade klädkollektion har kommit och jag var på Ikea och köpte en klädställning där jag kan hänga upp min kollektion för att vara slät och fin på mina träffar (om jag bara kan få galgarna snart så blir det ännu bättre)
Fick åka med Maria C (för min nattliga 2 dygnsmigrän som var kraftigare än vanligt gjorde att min frukost bestod av 2 muskelavslappnande och en panocod för att överleva dagen) för jag kunde inte köra bil.

Fniss, jag tog dem på fastande mage...blev yr och konstig,har aldrig hänt förut,men nu gjorde de det och jag fick ta det lugnt och skippa bilen.

Nu blir det en go kopp te med Lis goda hembakade frallor...till helgen tar vi mammas goda frallor,underbara människor som jag har i mitt liv.

Go natt!

Det gäller att bekänna färg



Bilden är inte stor men visar en liknande supergod tacopaj (som Lis har bakat) som vi fick till avslutningsfikat på vår studiecirkel för mina damer...tillsammans med en kycklinpaj, annanaskaka och ett gott wienerbröd med kaffe, mmm.

Jag vill Tacka er underbara människor för att jag fått lov att träna mig på er och för avslutningspresenten som jag fick (ni skulle inte behövt ge mig nåt) och som är öronmärkt.

Ett stort Tack till er alla: Erna, Lis, Hilkka och Sirkka!

Resten av dagen måste jag nog dela upp mina göromål efter vad som är viktigast och beroende på om min alltid så underbara Make är hemma eller ej.(gift med jobbet)

Toni har ett behov av att få i ordning på sitt rum (mega sarongen skall spikas upp och broscher och pins sorteras) för att kunna slappna av ordentligt.

Milou är helt död i sin bur för det är jobbigt när matte har kurs hemma (många som skall hållas koll på)

Jag är själv lite sliten efter de senaste tre dagarnas framfart och behöver nog softa lite, men då blir skolarbetet lidande...(men de sa ju att vi skulle bara ha kommit igång för att fortsätta med visual basic senare)

Kom inte i säng förrän vid 23:30 eller nåt då vi hade säljmöte på telefon. (det var lite mysko, har aldrig gjort det förut)

Handboken skall instuderas och plaggens beskaffenhet och priser...men det fixar vi lätt, tuffare än somliga tror(djungelboken)

Nu behöver mina ögon slappa lite...fast hjärnan går på högvarv, jag får gå in i standby läge en stund...




Första dagen av resten av mitt underbara liv.



Mitt gamla barndomshem i Masthugget året 1972, jag var 4 år gammal och sitter i fönstersmygen på tredje våningen. (längst till vänster)

Där satt jag och tittade storögt på när kranarna arbetade nere i hamnen för att lossa båtarna.
(Ibland fantiserade jag att de var stora dinosaurier)

Fantasin är aldrig något problem...verkligheten är det lite annorlunda med ibland:) Man vill ha så mycket och göra/uppleva mer än vad som hinns med...

Helgen har varit jättebra. Jag har hunnit med allt jag föresatt mig att göra så nu blir det till att fokusera på Visual basic fram till torsdagen. Skolan på fredag.

Ha en skön dag allihopa, var ni än befinner er...

Utekväll igår!





De här vackra kvinnorna hade vi följe med igår när vi var på bowlingrunda med middag :)
Fast klädseln var lite mer casual...
Vi hade en supermysig utekväll som slutade i precis lagom tid, jag hann inte börja gäspa allför mycket.(hemma 01:30)

Idag är en ny dag med nya möjligheter, Losans agility kurs (börjar idag) och en handbok som skall läsas från pärm till pärm.
Hämta vår goa Ida i Örgryte (hon har sovit över hos Gabbi) och senare idag en kvällfika hos godingarna Timi och Eve i deras nya hem...

En dag med många möjligheter...undrar om jag får mer muskelvärk än så här...?

Fredag, min favorit av dagar...



Ibland kan man klättra på väggarna och ha olustkänslor i kroppen, men sällan på Fredagar.

Är han inte vacker vår lilla ödla som vi hade brevid solstolen på Dominikanska?

När man håller i en ödla känns deras tassar som om de har små sugkoppar, antagligen för att kunna klättra på raka väggar.
Jag har börjat bläddra runt bland många olika bloggar i jakten på rolig/trevlig läsning från människor all over the planet, lite intressant att se hur andra lever och har det.


Det slår mig att det finns lika många med ett "flärdfullt" liv som det finns den mer "vanliga" personen som skriver om sig själv och sitt liv.

Lika intressant med båda kan jag tycka...

Vi har allihop en möjlighet att påverka våra liv genom olika val i vardagen och det är faschinerande att läsa om människor som lyckats i livet och deras väg till sin lycka.

Nu blev det nästan lite djupt...

Hur som helst så har jag hunnit med en hel del idag (inget plugg, men allt annat) gymmet på morgonkvisten, återvinningstationen (druknar i skräp) och promenad i naturen med Milou, Ronja och hennes matte Maria.

När Ida kom hem fick hon vara hundvakt för jag tog bilen och handlade lite fredagsmys och mat som vi behöver till på söndag, då det blir till att storhandla (igen)

Det bästa på dagen är kvar...min massage, suck det är såå skönt att få detta varje fredag. Det är en av investeringarna som jag gör för att må bra.

Funderar på att börja med zumba och pilates/yoga, får se vad det blir.

Ha en skön fredag och hitta på en massa roligt och dumt för det brukar jag göra...


Letar villastaket...



Vill inte att barnen som bor ovanför vårt hus skall skrämmas ihjäl när Milou skäller och springer ikapp alla som
inkräktar på vår bakaltan...barnen kommer ner från berget och tror att de kan leka på vår baksida.
Funkar nog inte riktigt så, vad än allemansrätten säger, för Milou blir som galen när han ser någon ute på altan eller vid vårt hus...intruder lyser det i ögonen på honom.

Så vi får börja stängsla runt huset för att hålla barnen borta från vovve och vår bil som redan har fått en rejäl buckla på motorhuven när ungarna skall klättra upp för berget och inte klarar detta till fullo.

Det var lite kul att se den lille killen som irrat runt på vår baksida av altanen och letade efter Viktor...vem nu det kan vara. Han ville nog inte riktigt förstå att detta inte var någon lekplats och hade vääldigt svårt att klättra upp för berget igen, där han kom ifrån.
Lite snabbare gick det när jag berättade att vi hade en hund som inte gillade att barnen sprang runt på vår baksida, svisch sa det så vart han uppe, suck..:)


Det är lite roligt för just idag har vi små barn även inne i huset, vår goa Maja är hemma hos oss och skall sova över till i morgon bitti.
Jag hör hur det badas och busas i badrummet, snart sover hon nog så gott (det är livat med små)och jag hoppas att hon drömmer söta drömmar.

Hon är såå bedårande i sin grodprincess klänning från Me&I som hon fick förra året då hon fyllde 5 år.

Tack o hej från en smarrig tjej....det rimmar i alla fall...

Hur underbart som helst...




En vacker vy över viken i småbåts hamnen i skra bro (torslanda)för två veckor sedan.
Nu är havet isfritt och måsarna bygger bo...

Idag är det helt underbart att leva...lite som ett glädjerus faktiskt. Jag har överlevt att Timi flyttade hemifrån och igår fick jag ett jobb som jag länge funderat på och nu är det mitt.

Första gången som jag kom i kontakt med det här jobbet var på ett homeparty hos min gos Maria C som var värdinna för Pia H som hade sin första visning hemma på vår gata. ME&I (Meandi) som har helt fantastiska kläder för mamma/pappa/barn och nu även upp till 14 år i lite ruffigare men ändå en skön stil.

Så nu är jag återförsäljare av Meandis kläder och skall själv göra min första presentation av kollektionen hemma hos, ja vem tror ni?
Maria C hemma på gatan!  1/5 bär det av mot nya höjder...

Mitt upp i allt det här roliga , nya så har jag fortfarande två månader kvar på min It pedagog utbildning och några tunga "läxor" kvar att göra.
Vi har ett individuellt special arbetet på 12-25 sidor att skriva och programmering i Visual Basic- vi skall göra ett matteprogram.
ja,ja hoppas att det går bra det med...det kan bara bli bättre.

En underbar dag, som vi längtat...



Det finns inget bättre än att tvingas ta ledigt från vardagen emellanåt.
Då hinner jag sola mitt ansikte på kortsidan av huset och påbörja Camilla Läckbergs Fyrvaktaren, samtidigt som kroppen lapar vitaminer.

Helt underbart...Milou är inte längre en ljusgrå sten utan en mörkgrå sten...han njuter i solen så till den milda grad att han blev varm i magen. Hur vet jag detta? Han hade diarre och det kan vovvar få när de ligger i solen så länge som han gör.
Man får bära in honom och stänga alla dörrar för att han inte skall lägga sig i solen, vår lilla palatsjycke.

Jag har hunnit med att åka till stan en sväng för att stjälpa av Ida som skulle shoppa loss med Amalia (från Kungälv) och strosa runt i stan en stund.

Själv fick jag shoppat ett par grafitgrå boots med alldeles lagom klack och lagom höjd på skaftet, det händer inte varje dag minsann :)

Nu är det bara det bästa kvar...(min man kommer hem från jobbet) massagen som jag får av min goa Marre.

Sedan sover jag gott som en liten baby och får nya krafter till morgonens slit och släp...min älskade son (Timi) flyttar ut ur föräldrahemmet i morgon.
Med sig får han ett stort rött hjärta så att han vet att han alltid är älskad fast jag inte är där....

påsklov...för barnen



Hemma och får inget gjort...barnen är hemma av och till och hela huset är som en fritidsgård.
Inatt har vi en gäst som inte sovit över på ett tag - Tonis låtsasbror Tim P.
De sitter och glor på datorn och fnittrar runt i huset, imorgon skall de till Laserdome och spela en stund.
Ida som varit på ridhajk i dagarna två skall på bio med sina tjejkompisar och Ewe kör järnet på bilskolan för i nästa vecka är det teoriprov och sen uppkörning.
Timi sliter från tidig morgon till sen kväll för att få iordning på sin lägenhet så att flyttlasset kan gå till (förhoppningsvis) helgen.
Markku sliter sina grå på kontoret på kvällarna för att skriva sina fakturor som måste ut för att kulorna skall rulla åt rätt håll.
Jag själv lade ner skolarbetet för ett par dagar för jag får inget vettigt gjort ändå...för mycket omkring mig för att det skall funka.

Nu är det hopp in i bastun och sen ner i bädden och sova gott i några timmar :)

Annan dag påsk och hemma igen...



Vårfloden på landet har mattats av lite och nu är det fritt fram för 28 ton grus och småsten att skyfflas och krattas på plats - vår väg i Glöskär.

Urk- både jag och Markku har haft rejäl muskelvärk att detta arbetsamma företag...det gjorde ont att skratta igår men som tur är mår jag bra idag. Mirakel eller bra tankar...?

Hur som helst så stimulerade detta mig att börja träna igen...så imorgon vid 8:30 åker jag och Ewe till gymmet och tränar och bokar in oss på vårt första pass afro dance...hey mama...yeh.

Fixar vi detta så bokar vi in oss på Zumba passen som börjar va.18 i Rollsbo, det verkar sjukt kul och tränar hela kroppen. Love dancing :)

Men nu skall jag njuta av de sista skälvande timmarna som är kvar av påsken och sätta mig helt lojt i soffan och glo på TV:n en stund, sen blir det lite Dan Brown...i sängen.

Finlands nationaldag idag-skärtorsdag, fniss:)


Det här kallar jag ett riktigt påskägg...Fabergé ägg är vackra och dyrbara, går dock inte att äta.

Idag bär det av till landet igen, men Timi och Eve blir kvar och håller uppsikt efter illasinnade typer som inte kan hålla sin fingrar i styr, tjyvar.
Peppan får följa med till Glöskär och sjunga in våren i brasans sken.

Igår hade jag en hektisk dag med två olika utvecklingssamtal och ett besök på stadsmuseet i Göteborg.
En föreläsning om galgbackar i vår stad ...riktigt kusligt faktiskt.

När jag surfade runt på nätet hittade jag ett (flera) halsband från Diddi design som jag vill ha...också.
Det är mycket nu :)

          
Massage ikväll- Marika kommer (sitter på tåget i skrivande stund) och masserar våra trötta kroppar.
Maria vill också ha lite varma händer och skön behandling, så hon kommer upp en sväng och lägger sig på vårt köksbord (madrasserad) för en stund. (Marika tar inte med sig bänken på tåget.)

Om jag inte har tid att titta in på bloggen under påskhelgen så ses vi i nästa vecka igen (eller på söndag)

Ha en skön påskhelg alla goa vänner!

RSS 2.0