Träningsprogram...



Ida sitter som model för vårt träningsprogram för nacke och axlar som vi skall redovisa på skolan i nästa vecka.
Hon har vääldigt långa armar såg jag.

Meningen med programmet är att det skall sitta som ett smäck och att vi kan utföra det med stängda ögon.( eller iallafall komma ihåg rörelserna)

Känner att förra veckan var ett kaos vad gäller skolarbete, måste få det att funka denna veckan, börjar kännas lite stressen komma va...

Ibland undrar jag vad det skulle stå i en bok som skrevs av allt som finns inne i huvudet på mig, för där är aldrig tyst kan jag meddela.
Massa röster, minnen och saker som skall göras, blandas i en enda röra, jobbigt?, aaa ibland.

Men en vacker dag kanske det blir nåt vettigt av det...

Idag har jag designat uppfarten med lite nattljus (lampor) för där är så mörkt och det är inte kul att backa ner för vår backe under vinterhalvårets stora mörker.
Risken är att någon av grannarna får oväntat besök av min bil som rullar nerför, rätt ner på tomten en mörk kulen natt...en båt jag styrde...på havets...

Nej, nu är det dags för nanis och det bums!

Äntligen frisk & hemma igen!



Lyckliga och glada över att få träffa så många underbara släktingar i helgen, är vi välfyllda med kärlek och värme igen.
Tänk att min goa farmor är så liten att vi knappt såg henne genom fönstret när hon stod i köket.
Vilken krutgumma hon är, helt underbar med bruten/krossad och opererad vänsterarm, ler hon så att leendet räcker runt huvudet på henne när hon ser oss komma.

Kalaset flöt på och vi vandrade bland alla kända ansikten i nästan 3 timmar innan farmor till slut konstaterade att hon minnsann lyckats åstadkomma en hel del under sin livstid...Vad annat kan man säga när man har 11 barn och trippelt med barnbarn och ungar ända ner till 5e generationen.

Ja de må jag säga, jag är lika glad jag...

Puss & gonatt allihop i hela världen!

Sjuk!



Neej, vill inte, har inte tid...39,3 på febertermometern.
Jag som skall till finland på torsdag har inte tid att vara sjuk och så är det så jäkla tråkigt också...
Losan (Milous smeknamn) har legat brevid mig nästan hela dagen, han är lite seg efter kastrering och vaccin.
Jag är seg av febern, orkar faktiskt inget, fick beställa hem pizza så att familjen kan få lite mat.

I morgon måste jag vara lite piggare ( utan 2 panocod och slemlösande hostmedicin ) i kroppen, den som lever får se...
Go natt!

Migrän anda...




Några får det som ljusfenomen, men jag får bara äckligt ont bakom ögonen och nervsmärta runt nosen min...

Jag vet ju att dessa dagarna kommer, två åt gången och en gång i månaden, men det är alltid lika ovälkommet.
Har liksom inte tid att vila och ha ont, det finns så mycket som skall göras och denna dagen är ingen skillnad.

Vi började med veterinären, jobbigt men det gick (med stöd av Maria och Ronja) sen blev det inköp av ny skrivare till kontoret ( Markku såg till att den gamla som hade pajat verkligen var sönder)

I hällande ösregn körde jag min pappa till verkstaden (2 ggr)för att hämta diverse bildelar som envisats att gå sönder på deras bil igår.

Väl hemma möts jag upp av en ledsen dotter som har ont i magen och vägrar att gå till tandläkaren (en tid som var ombokad sådär fem gånger innan) och som jag lyckas övertala att hon går dit och jag följer med (fast jag hade behövt en dubbeldos smärtlindrande och en timmes sömn)


Tandläkarbesöket flöt på bra och vi skyndade på stegen för att hinna hem och fixa lite mat...Skinksnitsel i ugnen med lite klyftpotatis, gott.

Några tvättmaskiner /torktumlare har jag inte sett röken av i dag ännu... i morgon kanske?

Det sista jag gjorde innan kvällens hundbad, en långpromenad med vovvarna, nu tre stycken i glatt följe...

Ja,ja, vad är väl en bal på slottet?


Murrig Söndag



Var är den vackra frostnupna senhöstsmiljön?
Någon mer som börjar tröttna på detta äckligt blöta som envist håller sig fast?

Jag vill ha en kall krispig natur som doftar kyla när man går ut,så att det bolmar av andedräkten ( eller andeluften som Tim sa) när man blåser ut.

Jag tycker om långa promenader i vacker natur för det ger mig sånt lugn i sinnet och tankarna blir klarare (eller så inbillar jag mig detta) men vädret vi får stå ut med nu är en plåga för en annars så glad själ.

Det är inte konstigt att man inte orkar leva i nuet när det är lättare att minnas bakåt (sommarvärme) eller tänka framåt ( julen i Vemdalen och sen nästa sommar) hur sjutton gör folk som lever i nuet utan att blunda, lyckopiller i stor dos kanske?

Får nog öka min...eller bara stå ut och lära mig av andra...

Idag blir det skolarbete med Maria A, vi ska planera vårt projekt. Får koka lite kaffe och ta fram pepparkakor till oss så blir det lättare...att koncentrera sig.

Förmiddagen var underbar. Jag och Markku rymmde till landet en stund för att tömma musfällor och basta i vår vedeldade bastu. Somnade en liten stund framför brasan,underbart, kanske detta är att fånga dagen?

I morgon ska lilla Milousan till veterinären för kastration och rabiesvaccin, stackarn, jag måste vara stark så att han inte misstänker något.

Annars har väl helgen varit helt okej.


Städyra...




Så skönt att hela familjen hjälper till idag, för det är mycket som ska skina med tanke på att julen snart står för dörren, snabbare än man tror...

Tänkte klättra upp på vinden och plocka ner våra ljus i mörkret (ljusstakarna) för det är första advent nästa vecka och vi är då precis hemkomna från galej i Uleåborg i Finland.( min underbara farmors 85 års kalas)
Det är skönt att de är framme så att det bara är att tända dem när vi kommer på Söndag.

För vi kan inte starta julen i förväg...

Idag är julen fortfarande långt borta när vi är på Lenitas ,Linas & Annelies årliga karaokefest i panncentralen i Brunnehagen(Tuve) med tacobuffe och musik.
Det skall sjungas, dansas och ätas ända fram till gryningen, så imorgon kommer det att kännas...

Fast jag har beslutat att köra bilen ikväll, för Ida skall ha tjejkväll med sina kompisar och de skall titta på film ( min telefon kommer ringa många gånger) The Unborn.

Jag antar att de överlever skräcken med tanke på att de kommer att hålla andan och kika bakom kuddar...
Hoppas bara ingen svimmar...

Toni får som enda karl i huset( och Milou) kolla så att allt står rätt till med tjejerna.

Men jag kan tänka mig att min pearcing prydda lilla tjej inte sover nåt vidare några nätter fram...


Vilket underbart väder!



Det är såå underbart att solen skiner idag, började nästan ge upp, både hunden och jag.
Vinden har friskat i men det gör inget, för det känns inte lika mycket när solen värmer (för det gör den fortfarande.)

Milou och Ronja löpte på som kalvar på grönbete när vi tog vår morgonrunda och sen var det till att ligga och slappa tillsammans i solstrålarna, på mattan hemma hos Maria, när jag och Khatarina fick en välbehövligv kaffe av Maria.

Det är vid såna här tillfällen som jag verkligen kan värdesätta att jag kan arbeta hemifrån eller studera, jag har min frihet, är inte instängd i ett kontorslandskap eller en verkstad. (Jag har insett hur mycket min vardags frihet verkligen betyder för mig.)

Likt påfågeln är det fantastiskt att kunna vara ute och sprätta i solen eller gömma sig inomhus i stugvärmen när vädret är mindre tilltalande.

Jag tycker om att läsa böcker (eller allt som kommer i min väg som ser ut som text) gärna spännande kriminalromaner eller äventyr/fantasy böcker, men jag läser även mycket fakta litteratur.

Som tur är får jag aldrig brist på den varan...I brevlådan låg min bok om inlärningtyper som jag skall ha läst innan Söndag kväll, för att kunna diskutera den med Maria. A min bil kompis från skolan.

Få se hur jag skall hinna med detta, myskväll ikväll med massage och karaokefest i morgon efter förmiddagens storstädning av huset.

Som vanligt sjunger jag säkert så mycket att bronkit är enda utvägen...

Stormvarning!



Inte en kotte vill ut i detta vädret, samma gäller för mig, fy sjutton vad det blåser, det är så att mjällen blåser av utan ansträngning.

Idag är det inte bara grått,det är minst fem nyanser av färgen om man kan kalla det för en färg.
Grått är snyggt på kläder, i håret eller som smycke, men för att vara en färg på himlavalvet duger det inte.(min högst personliga pomperipossa åsikt)

Skall egentligen göra skolarbeten som ligger på hög men jag har ingen "skolarbete inspiration" just nu så jag gör sånt jag vill göra....

Tvätta kan jag inte göra för maskinen pajade totalt igår(vet inte om det är bra eller inte) så vi får beställa en ny och i väntan på denna får min kära mor täta besök av sin äldsta dotter, med tvättkorg under armen och hund på släp.
(På med kaffet mamma för i morgon kommer vi)

Sånt jag vill göra, jag beställde tid för kemisk kastrering till Milou (vilket han är högst omedveten om) då Ronja(favoritkompisen) börjar sitt lopp (löper, fniss) i mitten av December och då blir min goa kille som förbytt, äter,sover,dricker inte och om det vill sig illa, yler och gråter i ca: 4 veckor...

Nej, så kul ska vi inte ha det, "bort" (hormonellt med testikelkrympning) med den stackars kulan han har och så får vi göra en riktig kastrering i Maj då det inte är bra att ha en testikel i bukhålan. (tumörrisken är stor)

Kan nämna att en kastrering av killar som har kryptorkism (dold testikel) kostar mellan 6000-8000:- beroende på var den ligger och gömmer sig, så det blir till att spara lite först för försäkringen går inte in och täcker...

Vinden börjar ta i ordentligt och så har de bara varnat för stormen i skåne, fel håll killar.

Jag gör som Milou, lägger mig ner i sängen och gottar mig en stund...

Dagarna bara rinner förbi...



En del av huset, just den del som behöver påhälsning av Ajax och mig( eller varför inte Markku) det är så dags nu, snart skall fönstren skimra så vacker av allt ljus i mörkret.

Fast inte riktig ännu...Ida och jag åker över till fastlandet (Angered) och hälsar på i Nordeas kontor för att öppna ett ungdomskonto, tjihoo, bankkort och rubbet blir det.( liten blir stor)
Hon skall sätta in lite pengar så att hon kan använda kortet när hon är ute med kompisarna i stan eller behöver handla något.( inför jul, mamma får inte va me längre)

Jag ser framemot vår storstädningshelg, för det är ju ändå så,att ett rent hem är trivsamt och tas bättre hand om.

Timi har planer på att bygga en vägg i hallen (snarare två + dörr) för att han vill åt vårt kontorsrum till dressingroom, litet ja, men man kan gå in i det.

Då flyttar vi in kontoret i det lilla rum med fönster som blir i hallen, äntligen, hatar att sitta i det mörka skrymsle som varit kontor fram till nu.
Det stora plusset är att jag slipper köksbordet bara för att jag vill ha ljus när jag arbetar...

Arbetar undrar en del, det är all tid jag lägger ner på skolarbete, privata projekt som ännu inte kan nämnas vid namn och hela hushållets skötsel på 210 kvm och allt därikring.

Det är konstigt men jag får lite lätt blodtrycksstegring när jag nämner hushåll och kringarbete, vill ju bara göra det som är kul...

Men, men ,det funkar inte riktigt så, är snart 42 år och borde vant mig, eller?

Det är nog lite Pippi Långstrump i mig och en stor portion Pomperipossa och det står jag för...

Tack och hej, leverpastej! (kunde inte låta bli,den satt på tungan)

Söndags Kalas



Idag har vi haft kalas för Ida som blivit 13 år...
Nu är det verklighet, vi har bara tonåringar i huset, dvs. ynglingar.

Det blev en hel del förberedelser då jag inte varit hemma på två dagar, städning och undanplockning, handla och upp med saker på vinden som legat och drällt överallt fram till nu.

Vi bestämde enhälligt(jag & Markku) att nästa helg skall vi röja och storstäda valda delar av huset och ingen kommer undan...

Och jag får sätta mig ner och skriva en veckoplan över hur jag skall jobba inför nästa skolträff, för det blev ganska mycket nya uppgifter varav de flesta hade tre underuppgifter. Bla. ska vi göra tre filmer och ett träningsprogram där kroppens samtliga stora muskelgrupper nämns på latin och var de utgår ifrån och fäster någonstans.
Blir lite mörkrädd känner jag...

Har varit en lyckad helg,som avslutades med en välbehövlig massage (som vanligt)och ett rörigt huvud med mycket information som skall falla på plats.

Go Natt, nu hägrar ryggläge...

En fartfylld dag på skolan!



Med tanke på dagens datum så hade vi änglavakt hela vägen till skolan...kunde gått illa när en fartdåre svängde in centimetrar framför mig efter en omkörning, ruggigt.

Det blev att stampa rakt in i lektionssalen då klockan var 12:55 när vi var framme, med andan i halsen.

Mycket nytt till nästa gång, men samtidigt roliga uppgifter, fick tagit lite kul bilder från ergonomi passet (de andra tränade flitigt, jag höll i kameran) nån form av yoga-core ställning.
Fick muskelvärk av att titta på...somliga ramlar ur bädden i morgon.

Vi hade vernissage på våra bilder vi photoshoppat, jag blev jättenöjd med min twinkereye. skall lägga upp den när jag hinner...


Skoldagen blev lite senare än vanligt så i skrivande stund sitter jag i min säng på rum nr 3 iförd nattskjorta käkandes mjölkchoklad,mm och klockan närmar sig 22:38.

Ha det så skönt och dröm goa drömmar!

Med stor förväntan...



Det är lite som att vänta på julen...dagen innan vi åker iväg till skolan, bävan blandat med glädje (över att träffa alla igen) och lite rampfeber (presentationer) och man undrar...Hur fort går tiden egentligen? Vi var ju nyss där...

Har bara några småsaker kvar att fixa så är mina uppgifter helt godkända och klara, skönt.

Idag är Ida på åbybadet med skolan (halv friluftsdag) och jag ställde upp och körde Ida, Poonam och Jossan för att de skulle slippa sitta på bussar och frodas bland alla baciller. Jag tog Milou med mig då han älskar att åka bil.
Han står (fastspänd i bältesselen) i framsätet och tittar ut om än lite vingligt, eftersom bilen kränger sig i kurvorna (många rondeller i det området) när vi susar mot frölunda efter att ha lämnat av tre nöjda tjejer.
Jag kom på mig själv med att jag är aldrig åt det hållet och kör...har inte varit där på jättelänge (i alla fall inte sen jag körde flickorna sist för ett år sen) Varför?

Det finns massor av bra köpcentran och faktiskt mycket att se längs med vägen ( om man kör på insidan som jag gör, lugnare) och området har förändrats väldigt mycket, massor med nya hus och vägar...

Körde över stora bron (älvsborgsbron) och svängde in vid Bräcke, där jag heller inte varit sen mannaminne bak i tiden, för att rekognosera lite, skall plocka upp Maria A (min bilkompis på väg till skolan) där i morgon bitti.

Det är sjukt men jag kände knappt igen mig, fick leta efter en väg som såg ut som förr i tiden. (dvs. på 90-talet)

Man borde få hemskickat kartor över exploaterade områden och förklaringar regelbundet här i Göteborg, så att man vet vad som händer omkring en.
Snacka om att man lever i en bubbla...

Kaffepaus!


En händelserik Onsdag...




Idag har det varit en hektisk dag med många bollar i luften.
Morgonen började med en välbehövlig sovmorgon....mm
Idag har jag varit på två olika utvecklingssamtal och fixat det sista med hemsidan, bloggarna och dessutom lagt upp dem på skolans server (alldeles själv utan Ewes hjälp) och det lyckades på första försöket.
Lite mystiskt är det, då jag är van vid att om det kan krångla så gör det det.

Bildkollaget kom till som ett svar på en önskan från en släkting i Finland som kollar in i bloggen emellanåt...

Killen med svart hår är vår äldste son Timi 19 år.
Duo bilden på flickorna är Ida 13 år på Lördag (vår dotter) och Evelina 18 år (Timis fästmö)
Den andra duon är jag 41 år (Anna-Leena) och min man Markku 43 år.
Den sista killen i raden är Toni 17 år. ( vår mellan yngling)

japp, det är så här vi ser ut när vi är tillsammans...

Kan nämna att Markku har varit på kurs i en och en halv vecka för att certifiera sig inom kylteknik...och fick sin certifiering idag, GRATTIS!
Nu kan han börja sälja och montera luftvärme pumpar med Jari som är den andra partnern i den nya firman JaMa Installationer. Nu har gubben min två företag att hålla igång...

Nej, nu ser jag framemot en skön säng och en underbar dag i morgon då jag är fri att göra vad jag vill, äntligen.
Jag har små hemliga projekt på gång som får sin lösning till jul...

Kram & hej, sov gott!

Regnet det bara öser ner...Trallala




Har fått en nojig idè...jag vill fortsätta min utbildning som It pedagog med skrivarlinjen eller något liknande, för jag har upptäck att ordets betydelse är såå frigörande och ger mig det lugn jag behöver.
Vill skriva om allt möjligt just nu...är det stundens nyck eller är det där min framtid ligger?

För vad skall jag bli när jag blir stor... och hur stor skall jag bli?

Antar att de här frågorna inte får nåt svar idag. Läkare har jag gett upp hoppet om, då mattematiken vann den bittra striden 1-0.

Men Viktor är modig han, Timis gode vän, han flyttar till Köpenhamn för att läsa till läkare. Strongt med tanke på språket- Danska.

Lyssnar på radion ( tänk vad tyst det skulle bli om det blev strömavbrott) och funderar på vad min kära farmor (som fyller 85 år den 27 november) kan tänkas behöva i födelsedagspresent...

När man är så gammal har man redan allt och lite till...

Pengar känns så fel på nåt sätt, vill ge henne något som är betydelsefullt och som hon har användning av,
men vad?

Kan nämna att farmor Ida bor i norra Finland (Oulu) och vi skall besöka henne där för att fira hennes stora dag.
Man vet aldrig hur länge vi får ha henne hos oss (på planeten) då hon med ålderns rätta blivit skröpligare.

Min goa farmor som jag döpt min enda dotter efter...

Måndag hela dagen!



Peppan kollar in vad Milou pysslar med, han far omkring som en jehu när han kommit in efter att ha varit ute i friska luften. Tumult i canvas buren så att säga...
För frisk är den allt, det gäller att hålla i allt som sitter löst, så det inte flyger iväg.

Färgen på himlen är mestadels, ja ni vet redan, grååå.
Men jag har betämt mig för att inte bry mig om det utan bara leva vidare i ett moln av somriga minnen och känslor så långt det går.

Idag gäller det att fånga dagen och få gjort så mycket som möjligt inför resan till Tärna på Fredag, (skolan som sagt.) Hela hemsidan behöver inte vara klar, men det är skönt att den åtminstone påminner lite åt det hållet som jag vill ha den. Jag får akut ångest när jag tittar på kurskamraternas sidor som de redan lagt upp, de verkar inte lida av någon större designtorka i alla fall...

Men å andra sidan så kanske de inte sitter med två bloggar och släktforskningen mitt upp i...jo, de har säkert ännu mer att göra än jag, folk är så driftiga nuförtiden.
Hur orkar de?
På allvar, en annan går nästan i ide och människor omkring mig öser på som om sista stunden snart är kommen, ja jag vet att 2012 närmar sig.
Faktum är: du kan inget ta med dig dit du går...

Nej det får bli en kaffe i väntan på rätta känslan.

Kram!

Söndag 8/11 = Fars Dag!



Alla löven har släppt taget, lika bra att inse faktum, det stora grå har kommit för att stanna...
Det är nu man ska tända ljus och mysa, sakta ner på farten utan att för den sakens skull gå i ide.

Idag är det fars dag och min kära gubbe kommer nog inte ens ihåg detta (herrmiddag på landet ni vet)
så när han kommer hem blir han grattad av familjen med en bok om mat & whiskey...
Då han är en whiskey fantast hoppas jag på ett gott smakprov ur den nya boken, gärna innan jul, för recepten såg så fräscha ut och en whiskey är aldrig fel. Alltid botar det nåt...

Den här söndagen känns som att jag nog skulle kunna lunka på i en skön rytm, ska till gymmet (efter en flera månader lång paus) och laga till en husmanskost som passar även den kräsnaste gommen,pannbiff med finsk kålrotslåda och potatismos, mmm...

Det bästa till sist...den välbehövliga massagen som Marika bidrar med lite senare ikväll. Åh så mysigt!
Hoppas verkligen att inget förstör min stämning idag...bara njuta och så lite skön Katie Melua på högtalarna, kan det bli bättre?

Såg förresten att Amanda Jenssen (idol Amanda)har kommit ut med en ny skiva, den verkar vara nåt för mig, ska nog köpa den. Gillar den typen av musik mer och mer...lite av den goa lunken som jag så väl behöver.
Men lugn, har inte konverterat från hårdrocken,den är fortfarande en del av mig, som Mike Oldfield när jag behöver softa...

Så här ser Milou ut när han softar efter en promenad med Ewe för en stund sen...

 Ser så skönt ut, vilken jycke vi har...

Solsken i morse!



Det är såå skönt med en riktig vedeldad bastu...
Äntligen ute på landet igen, finns nog inget bättre än att krypa upp i fotöljen och mysa tills det är varmt nog i bastun.
Milou älskar verkligen miljön härute han springer som en galning för att kolla läget innan han förnöjt ramlar ihop framför brasan. ( Toni trodde han var medvetslös...)

Jag får bara en natt här, sen får jag snällt ta med mig ungarna tillbaka till Kärra, för gubben skall minnsann ha herrmiddag i stugan, japp.

Hit kommer både norsk som finsk och några äldre svenska herremän för att gotta sig i naturlig stugmiljö på äkta finsk maneer.
Fick minsann höra att det skulle bli både potatisgratäng, balsamico marinerade rotfrukter ( Jamie Olliver ) och oxfilé som grillats så att det är lagom rött. Ja, ja vad är väl en bal på slottet..

Men det går ingen nöd oss, vi köper 1 kg godis äter hemgjord lasagne och kollar på hemmabio (änglar och demoner) så det så.

Det är värre nöd på kompisen som har sjuk dotter (i svinis) och nu har hela familjen smittats och kvider för att det gör så ont att andas, feber i 40 strecket och ångest för att det blir bara värre. Ambulans personalen ville inte ta med sig henne till sjukhuset för att inte smitta vidare, hon skulle ringa igen om hon behövde respiratorvård...

Maria, Ronjas matte är så underbar att hon har erbjudit sig att laga mat och ställa utanför, in vågar man ju inte gå då proceduren efteråt blir så omständig, när man måste sprita allt och duscha för att inte smitta vidare.

Hoppas allt löser sig till det bästa...
Marika min egen massör, kunde inte komma igår då Sami krockat med bilen i en kedjekrock, vad är det som händer egentligen?

Som tur var gick det bra och deras störtsa problem för tillfället är att hitta en verkstad,puh.

Nej, om jag skulle börja med maten så att vi kan ta vår kvällsrunda med vovvarna...

Hej för en stund...

Äntligen Fredag!

 

Milou softar...

Regn ,rusk och oväder, bäst att vänja sig, för det har kommit för att stanna enligt SMHI, suck...
Har ett behov av att lägga mig i sängen med en bok och inte gå upp mer än nödvändigt idag.

Fredagar brukar vara min återhämtningsdag med massage ( min underbara kusin,hon som bor hos faster  & morbror, är massör) och softa efter kl: 17:00 inga måsten eller krav.
och denna softardagen börjar något tidigare idag...14:00, låter ganska okej.

Har bara några måsten innan, ta Ida till Backa Läkarhus för vaccinering (fått tipset att gå dit av skolsköterskan)
och handla lite god mat till frukost i morgon, fika till ikväll. Det var väl allt för ett lyckat fredagsmys...

Timi ( vår äldsta son) kom hem från tandläkaren något besviken då han skall tillbaka och laga hål i början av December. Han älskar inte tandvården nåt speciellt, han tatuerar sig hellre fem gånger än att gå till tandis.

På tal om tatueringar, jag gillar hans tatueringar de är vackra att se på och klär hans personlighet perfekt.
Han har 6 stycken nu, fler får det inte bli, annars rubbas harmonin i bilderna...

Jag har en tatuering som jag vill göra men inte gjort slag i saken ännu...jag vill att Malin (som tatuerar Timi) skall rita några förslag på min sinnebild som jag har av min tatuering. Om hon prickar rätt beställer jag tid...
Jag ska följa med Timi när han skall till henne på "återbesök" nu i slutet på November, lite pirrigt faktiskt...

Nu ska jag iväg, syns i morgon!
Trevligt Fredagsmys på er!

Fullmåne i kväll



Alltid lika vackert när månen är full...

Gjorde slag i saken och satte på vintersulorna på volvon, känns lite tryggare eftersom det är jag som kör till skolan fredagen den 13:e. (Ja, det var ju inte jag bokstavligen som satte på däcken, men jag hjälpte till.)

Pannkakorna gjorde succè (som jag trodde) och middagen förflöt utan några katastrofer, då alla var så hungriga och på väg, att de åt allt eftersom de blev färdigstekta.

Milou ville inte göra någon längre kvällspromenad, så det fick bli en liten snabbis till skogskanten. Ibland undrar jag om han inte är lite mörkrädd...
Fast det är uppenbart att det är roligare på kisserundan när Ronja är med.

Det blev en blixtvisit hos svärmor på sena kvällen (21:00) för att säga hej då till familjen M som skall tillbaka
till Umeå, dit de flyttat (gud vete varför egentligen) men, men.
Hoppas att vi får träffa dem över jul eller nyår i Vemdalen dit vi skall färdas hela familjen, med vovve och allt, Peppan får vi droppa på vägen hos min kära kusin Marika.

Som för den delen bor hos min faster och morbror...tänk efter noga nu...faster & morbror. Japp, jag vet, vi har fler krångligheter i släkten.

Det blir ännu mer bisarrt när jag sitter med mitt släktträd på nätet och forskar,dataprogrammet tror hela tiden att jag skrivit in fel uppgifter och protesterar vilt (men jag sparar ändå för jag vet bättre) i tron att jag har fel.

Har jag otur kraschar programmet (och detta när jag kommit långt i forskningen) då får jag skriva för hand...

Funderar allvarligt på att somna in i en törnrosa sömn och vakna pigg och utvilad i morgon.

Sov så gott, vi syns!


Ny dag nya möjligheter

 

En något förvirrad dag med en besk eftersmak av gårdagens dåliga nyheter. Jag tycker om att göra saker i min egen takt och med harmoni i sinnet, men det lyckas inte riktigt idag...Glädjen över en ny dag infinner sig inte helt enkelt...
Funderar en hel del runt influensan, den smittar tydligen ganska snabbt då fler har blivit riktigt sjuka.
Jag pratade med min väninna vars dotter ligger i sjukan och hon mår verkligen inte bra, så synd om henne...

Hörde att vaccinet finns på skolan men att de börjar först i nästa vecka, vet inte hur jag skall hantera situationen, vill helst inte att min goa Ida blir sjuk, genom att stampa in på skolan med nedsatt immunförsvar, vilket hon har naturligt då hon varit sjuk i veckan.
Hon är av naturen underviktig och det är inte heller så bra utgångsläge vid sjukdom...

Nej, usch, fy för sjukdomar...

Tog den sedvanliga promenaden med Milou, Maria och hundkompis Ronja i en ovanligt rask takt, Milou passade på att i sitt lösa tillstånd ta en annan väg än vad vi ville. Tyckte väl att han var mogen för detta...
Resultatet blev koppel på och gå brevid mammaLeena hela vägen hem.

Har ringt och grattat min "plast"mamma då hon fyller år idag, hon svarade inne i bastun...för att inte missa några samtal...okej funkar för mig.

Har mycket saker i huvudet som är "måste göra saker" undrar hur jag skall bena ut detta?
Vinterdäcken måste på (då det faktiskt snöade lite lätt i morse vid 08:00) och hemsidan skall göras så pass färdig att den kan laddas upp på skolans server. (Läraren behöver kika på den innan jag arbetar vidare med den)

Funderar allvarligt på att servera rester från veckan till familjen, med pannkakor som plåster på såret.
Kan funka...

Undrar om jag inte skall tjuvstarta med lite julmusik (för att hitta känslan) och en rykande latte och en liten bulle (har hört att kanel är bra på många sätt) innan jag gör något annat ansträngande.

Hej för en stund!

Dåliga Nyheter

 Under dagen har jag faktiskt lyckats ta mig i kragen och sitta ner under två timmar med min hemsida. Jag har strukturerat upp en plan över hur den skall se ut och hör o häpna, börjat skriva lite grundinformation. Ida och Toni som båda är hemma har masat sig ur bäddarna och påbörjat expedition skåprensning. Det är förvånansvärt att ungar kan växa så fort...

Efter vår iskalla långpromenad i morse ligger Milou utslagen med tassarna i vädret i väntan på att kyskåpsdörren skall öppna sig och något gott kan ramla ut. Man vet ju aldrig...
Mycket riktigt, han behövde inte vänta så länge, några goda korvbitar som inte såg ut att matcha soppan, ramlade rakt ner i gapet på vovven.

Idag gör MammaLeena finsk korv soppa med gott mustigt rågbröd till, ja och hönökaka till de som inte älskar fibrer, tonåringarna.
När jag som bäst vevar i min gryta ringer telefonen och Maria (min "i alla väder" kompis )och berättar med lätt panik i rösten att svininfluensan har kommit till Kärra (området där vi bor) och att vår gemensamma väninnas dotter ligger sjuk i hög feber, yrar, hostar och gråter.

Då var den alltså här...sjukan som finns på allas läppar och som ingen tror att de ska drabbas av.
Den kom med ett lass friska barn och ungdomar som spelat handbollscup i Skadevi under helgen.
Nu är halva klubben sjuk och skolsköterskan sitter i krismöte för att kunna svara på alla frågor som dyker upp.

Jag ljuger om jag säger att jag inte är orolig...risken för smitta finns i min hemtrakt, på skolan där min dotter går och så går skolan ut och säger att vi inte får hålla våra barn hemma från skolan för rädslan att bli smittade?!
Jag undrar hur tänkte de då?
Vaccinet finns inte ens i sikte ännu och de snackar om att barnen skall utsättas trots deras rädsla.
Vad är jag för en mamma om jag skickar min dotter till skolan utan vaccin mot hennes egna vilja, räknas det som psykisk misshandel?

Tack och lov är hon fortfarande sjuk och slipper denna veckan. Hoppas att vaccinet kommer innan fredag...

Tänkvärt från mig...Gonatt!

Friska vindar och en solglimt genom persiennerna

 Den här morgonen börjar bra...solen lyser ute, men det blåser full storm.
Det är väl enda sättet att få ner de sista löven som krampar sig fast i träden.
Jag kollar till sjuklingarna, att de ligger kvar i sina sängar, (vart de skulle ta vägen har jag ingen aning om men i alla fall:) de sover gott ännu, bra då får jag en stund för mig själv innan Ewe skall väckas kl: 10:00.
För den oinvigde så är Ewe som vi kallar henne, vår äldsta sons fästmö (hennes hem är hos oss sen 1 1/2 år tillbaka) Vår förstfödde (Timi ) fyllde 19 år i septeber och räknas numer till den vuxna kategorin ynglingar.

Han har haft turen att få jobb direkt efter utbildningen, han är byggare bob tillsammans med far sin, som har ett sådant företag inom byggbranschen.
Så dessa två hurtiga grabbar lämnar hemmet innan vi övriga ens funderat på att öppna våra blå...

Lagom till 10:00 fixar jag iordning för en riktig ruskig, kall promenad i höststormen, det är bara 2 grader på mätaren så på med vinterjacka och pannband, vantarna åker ner i fickan av gammal vana.
Milou får sin vinteroverall då han inte har så mycket päls på kroppen och vem vill ut med rumpan bar i detta vädret?
Väl rustade knackar vi på hos min "i alla väder"- goa kompis, Maria och Milous hundkompis Ronja.
Fast vid det här laget så lyser inte solen längre, inte här ialla fall, det tunga grå gör sig påmint med bulliga moln...


En gråmuskig Tisdag...



Idag var en sån dag då jag visste att jag inte skulle få något gjort. Det räckte med en blick ut genom fönstret och synen av löv som blåste runt och regnet som föll så tungt, att hela stan såg grå ut, trots alla vackra höstfärger.
Ja inget skolarbete iallafall. Jag pluggar till IT pedagog (på distans) på en underbar folkhögskola i Tärna (Kumla kyrkby heter det numera) och har en del uppgifter som ska göras innan nästa träff.

Men lusten faller inte på sådär så att jag känner någon iver, att börja skapa en hemsida där mina uppgifter samlas tillsammans med andra trevliga länkar för allas beskådan.
Nej, jag börjar blogga istället och tänker att det är någon form av förberedelse för vad som komma skall, eller nåt sånt.
Faktum är att jag har ide torka och kan inte komma igång...

I mitt miserabla tillstånd ringer mobilen och jag får veta att min 17 åriga son som gör arbetspraktik (dag 2) är sjuk och behöver hämtas. Han kräks och mår, logiskt nog, sämre än jag. Saved by the bell...
Skolarbetet får vänta för här ska räddas barn.
Jag får ta en akut runda med Milou, vår lilla nakenhane, innan jag åker för dottern snart 13 år är också sjuk och kan inte hjälpa mig. I farten får jag med mig Ronja,( kompis hund till Milou) och vi svischar ut i regnet med midjekoppel och hundarna på släp.( mest i kors)
Väl hemma så blir det bad för sonen och apoteksrunda via hälsokosten för mig. Inga skolarbeten nu heller...
Tittar på en video som vår datalärare har gjort för att underlätta vår inlärning, när vi sitter hemma och försöker knåpa ihop våra hemsidor, lite tips och ideer, välbehövligt men otroligt sövande idag. Somnar nästan med hans lugna metodiska röst i lurarna.

Jag behöver nog vila, för på kvällen kommer svägerskan på en snabb visit (tillfälligt hemflugen från Umeå dit de flyttat förra året) med sina goa flickor. Den familjen kan man sammanfatta som M. Alla har ett namn på M.

När busungar och hund fått ett bad i bubbelpoolen är jag helt slut. Jag avslutar min dag med en skön bastu tillsammans med min man och torkar i den sköna vinden ,invirad i en handduk och konstaterar...
Dagen var ganska okej....

Go Natt från mej.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0